Aktieskole

Aktieskolen viden og information

Velkommen til aktieskolen, på de tilhørende sider vil vi give en bred indsigt i økonomisk analyse og informationer omkring aktiemarkedet.

Nøgletal

Nøgletal spiller en central rolle ved vurdering af en virksomhed, både hvad angår virksomhedens performance men også når man sammenligner virksomheder over for hinanden. På denne side vil man kunne finde definitionerne for en række væsentlige nøgletal.

Værdiansættelses metoder

Værdiansættelser af virksomheder spiller en central rolle på aktie markedet, der findes en række anerkendte værdiansættelses metoder, som anvendes til brug for en vurdering af hvad en virksomhed bør koste ud fra en række givne forudsætninger. Vi vil her gennemgå en række værdiansættelses metoder.

Ny på aktiemarkedet

Hvis du er ny på aktiemarkedet vil man på denne side kunne få en introduktion til aktiemarkedet og det at befinde sig på aktiemarkedet som ny investor.

Aktie investor typer

Investorer har mange forskellige profiler og mange tilgange til hvordan et godt afkast kan opnås. Her vil man kunne finde et overblik, over væsentlige aktie strategier og typer af investerings profiler.

Udtryk og ordbog fra aktiemarkedet

Aktiemarkedet har mange udtryk og betegnelser, her på siden er der samlet en lille aktieordbog med en lang række udtryk og forkortelser med forklaring på hvad de betyder.

Aktie sektorer og regioner

Når man opbygger en aktieportefølje, benytter man ofte spredning til at mindske risikoen på porteføljen. På denne siden finder man en introduktion til de forskellige sektorer og regioner der oftest bruges når man snakker om aktier.


Markeder

Seneste kommentarer

Arkiver

Kategorier