Ny på aktiemarkedet

Når man er helt ny investor på aktiemarkedet, er det vigtigt at sætte sig godt ind i forholdene og finde ud af hvad der passer bedst til den profil man selv er. At handle med aktier er behæftet med risiko og muligheden for at tabe dele eller hele investeringen.

Hvad er aktier og hvordan handler man dem

 

 

 

Bestem din investor type og risikovillighed

En ny investor skal gøre op med sig selv hvilken type man er, er man investor på den lange bane eller den korte bane. Hvilket afkast går man efter, som oftest er et jagten på det høje afkast også et udtryk for at man påtager sig en større risiko.

 

 

Sådan handler du aktier

 

Når man handler en aktie, har man som ofte følgende handels muligheder for at gennem en handel.

 

Limit ordre

En limit ordre fungere ved, at man enten ønsker at købe eller sælge en aktier, så limitere man en pris man enten ønsker at købe til eller sælge til og det antal man ønsker at handle i et fastsat tidsrum. Hvis handels kursen er i det target, eller kommer det gennemføres handelen af aktierne.

 

Børshandel

En børshandel foregår ved at din ordre ligges direkte ud på fondsbørsen, dvs. ingen mellemmænd i transaktionen, der kan være en mindre kursfordel ved at foretage en sådan handel. Børshandler foregår som oftest ved, at der skal handles et minimum antal aktier af en pågældende aktier dvs. aktierne handles i klumper.

 

Strakshandel

En straksordre / strakshandel gennemføres handlen med det samme, man vil blive oplyst om hvad aktien kan handles til her og nu, hvorefter hvis udbuddet fortsat er der gennemføres handlen med det samme, eller bliver annulleret. Ved denne ordre kender man på forhånd den præcise afregningskurs og pris på aktien, det er dog ikke alle aktier som kan handles som strakshandler, hvilket som oftest afhænger af den likviditet der er i handlen med den pågældende aktie.

 

 

 


Markeder

Seneste kommentarer

Arkiver

Kategorier